onsdag 10 april 2013

Om en blogg som flyttar och inspiration som tryter
När min son var en liten, liten bebis, kanske bara ett par månader började jag att blogga. 
Bloggandet var ett sätt att pusha en något trytande kreativitet. Den inspirerade mej att sätta igång några av de projekt jag drömde om att komma till skott med. Jag ville liksom inte sitta här och skriva om när jag ammade och pillade mej i naveln utan om det roliga som hände däremellan.
Med bloggens hjälp tog jag mig för sådant jag ville göra men som jag egentligen inte riktigt orkade med. Mest för att ha något att skriva om.
EbbaPåLandet handlade om odling och sådder, sömnads projekt, renovering av huset, matlagning och om livet på landet. Fina bilder var också viktigt eftersom jag älskar att fotografera.
En ganska trevlig liten blogg om jag får säga det själv :)

Men sen knackade den tråkiga och lite jobbiga delen av livet på dörren. Jaha, här går jag och släpar benen efter mej utan inkomst... hur länge kan jag göra det innan det blir ohållbart?
Efter några vändor på Arbetsförmedlingen kändes det inte ett dugg bättre och efter en hel del övervägande började jag fundera på att starta eget. Igen.
Något jag trodde att jag aldrig skulle orka. 
Men med världens bästa finansiärer (make och mor) vågade jag ändå dra igång MEDVETENmini.

I höstas började jag inofficiellt jobba med företaget när Alfred låg och sov. Alltså kvällar och nätter. 1 Februari drog jag igång företaget på riktigt och 1 mars öppnade webbutiken.

Ebba På Landet blev således snabbt en väldigt tråkig blogg att läsa. När det väl lagades något gott orkade jag inte hämta kameran för att fotografera den (och sen äta kall mat) och några sömnads projekt hade jag inte längre tid med. 

Nu har jag lite ångest över att bloggen bara står där, alldeles tråkig och grå och därför har jag bestämt mej för att flytta den till Medvetenmini-bloggen istället. 
Det betyder att Mm-bloggen från och med nu kommer att bli lite mer personlig och inte BARA handla om butiken och jobbet med densamma. Ett och annat odlingstips kommer därför att dyka upp här tillsammans med ett litet trevligt recept eller någon familjeutflykt. Men bara när jag har tid och helt utan krav.
Vår livsstil är genomgående åt det "hållbara" hållet även om vi absolut inte på något sätt är perfekta. Men i nästan alla avseenden (mat, kläder, prylar, byggnadsmaterial mm) övervägs för och nackdelar och viss hobbyforskning görs (om det behövs) innan viktiga beslut tas. Ska vi välja den eller den, göra så här eller så här? Giftig eller säker, har vi råd eller ska vi vänta, vad är nödvändigt och vad är inte, finns något bättre alternativ osv...
Eftersom medvetna val är precis det MEDVETENmini handlar om är det inte så långsökt att para ihop EbbaPåLandet och MEDVETENmini så därför får det bli så.

Jag hoppas och tror att ni tycker det är roligt att få ta del av lite "bakom kulisserna" hos MEDVETENmini-familjen och läsa om sådant som inte bara handlar om konsumtion...4 kommentarer:

  1. Bra initiativ, tycker jag! Man får nog vara någon slags superhjälpte om man ska hinna med 2 bloggar :)

    Ha en härlig dag!

    SvaraRadera
  2. Det var nog ett klokt beslut! Vi är nog många som följt ebbapalandet-bloggen och under en period saknat inspirerande text och fina bilder. Kul att ses igen!
    Mam

    SvaraRadera