onsdag 17 april 2013

L'illustre Boutique- kärlek på 15 kvadrat


Nä, jag mätte inte upp storleken på affären jag klev in i den där sena Fredagskvällen i slutet av januari. Men det spelar mindre roll. Liten och alldeles underbar var den i vilket fall som helst, den där butiken.  
Det var en ren slump att jag hamnade där och jag kan bara tacka min lyckliga stjärna att vi råkade ta just den vägen av så många andra möjliga. 

På en ensam, något övergiven och grå liten gata mitt i centrum reste sig en hög port som ledde in till en trång passage, mjukt upplyst av glittrande julbelysning och med den längsta av rödamattor utrullad. Naturligtvis helt i min ära. Så inbjudande att den inte gick att ignorera.
Den ena butikskaramellen efter den andra kantade vägen. Secondhand-prylar, blommor och dyr design.
Mitt i allt detta låg lilla L'illustre Boutique.


Här trycker Marguerite Villotte själv (bakom den lilla butiksdelen) illustrationer av Franska konstnärer i limiterad upplaga. Posters, vykort och Art Prints hänger  sida vid sida med småprylar av alla de slag, högt och lågt. 
Kärlek i en liten ask!
Hon berättade att den unga, begåvade och ännu inte färdigexaminerade konstnären Steffie Brocoli (Illustratören bakom den fina affischen i Alfreds rum) brukar hjälpa till i butiken.

Får jag välja är det den här typen av butiker jag allra helst besöker. Unikt, intressant och helt underbart. Nästa gång ska jag fråga om jag inte får kika in bakom och fotografera arbetet med trycken...

 


Strax innan L'illustre Boutique låg också en tygaffär med de vackraste Libertytyger man kan tänka sig. Mjuka garner i pudriga toner, mönster på Franska(!!) och knappar så söta att man vill ha dem alla...1 kommentar: