söndag 14 april 2013

älskade paris


Av alla städer i Europa jag besökt genom åren gillar jag nog Paris allra, allra bäst (tätt följt av Köpenhamn).
Det är något visst som jag inte kan sätta fingret på. Vansinnigt vackert, pampigt, skitigt och "skavt" på en och samma gång. 
Paris är poesi!
Eleganta människor som myllrar åt alla håll, ibland snabbt pausande på en nätt stol längs trottoarkanten över en kaffe de knappt hinner dricka. Sedan de långa sena Restaurangmiddagarna, veckans alla dagar, där tiden plötsligt står stilla och drömmen om en dag som aldrig tycks ta slut nästan går i uppfyllelse.
 

Jag har varit i Paris ganska många gånger men nu senast i Januari och besöket på Playtime (inköp för MEDVETENmini hösten 2013) var nog ändå den bästa. Förutom att gå på mässan som var anledningen till besöket hade vi inga som helst måsten och krav på vad vi skulle hinna med. Inget särskilt att besöka utan tiden som blev över var helt fri. Spontaniteten gjorde att vi mest strosade omkring och upplevelsen bestod helt i nuet. 

Det fantastiska i kråksången är att Paris numera MÅSTE besökas 2 gånger varje år för MEDVETENminis räkning. En mässa för höstinköp och en mässa för vår och sommar. Ett mycket trevligt måste :)

Den 6 Juli bär det av igen och precis så här vill jag uppleva Paris varje gång...

2 kommentarer:

  1. Älskade unge! Det är märkligt hur mycket som går i arv.

    SvaraRadera