fredag 24 januari 2014

sneak peek Mini Rodini SS14Jag är verkligen jätte stolt över att få ha Mini Rodini i mitt sortiment. För det är faktiskt ingen självklarhet att få sälja alla märken bara för att man vill.
När det gäller små märken är det oftast inget problem men de större är alltid mer avvaktande. De har möjligheten att själva bestämma i vilka sammanhang de vill synas. Något jag har stor förståelse och respekt för, även om det ibland känns tungt att få nobben.Mini Rodini gillar jag inte bara för att de håller mycket hög kvalitet utanför att de har ett i grunden stort engagemang när det gäller miljö, etik och giftfria material.
De strävar efter att bli 100% ekologiska och hållbara vilket ett högt mål när man producerar en så stor kollektion som de gör. Jag skulle vilja påstå att det faktiskt är riktigt, riktigt svårt- en utmaning! 
Att inte bara tillverka T-shirts och collegetröjor utan även innefatta accessoarer, skor och ytterkläder i denna process är banne mej inte enkelt och här ligger Mini Rodini verkligen i framkant. 
Inför AW14 innehåller kollektionen bara 9% konventionella material. Vilket är helt fantastiskt. 

Eftersom jag vill erbjuda mina kunder det absolut bästa (så att man slipper ägna timmar till att själv bena ut vilka produkter som är giftfriast och bäst) har jag en nära relation med mina leverantörer. Jag ställer alltid frågor kring produktion och material. 
Inför det stundande inköpsmötet med Mini Rodini (AW14) har jag därför haft mycket kontakt med Klara på deras CSR (Corporate Social Responsibility)- avdelning. Hon säger så här när jag frågar om deras ytterkläder: 
"Det är ju väldigt svårt att möta funktionella krav och samtidigt göra en hållbar produkt. Men AW14 Explorer kommer bli helt i Öko-Tex 100 (alla tyglager, alla knappar, dragkedjor, elastikband osv), ha återvunna polyesterfoder och ytbehandlade med miljövänliga Bionic Finish Eco. För varje produkt och varje kollektion undersöker vi redan i designstadiet efter hållbara lösningar. Som sagt så har vi bara 9% kvar av kollektionerna som är i konventionella material, och planer på hur vi ska lösa det, så väldigt snart når vi 100%!"

Nu råkar jag också veta vad som finns på Mini Rodinis agenda längre fram och det kommer bara bli bättre. Tummen upp för Mini Rodini alltså! 
De är också uppriktigt glada att jag ställer så mycket frågor och att jag som återförsäljare intresserar mej så mycket för dessa frågor, deras produktion och material. Det tyder på att de, precis som jag, tar det här på allvar!
Well done, säger jag.Nu måste jag runda av och börja packa- time to go to Paris! 


Puss å kram på er
Ebba

Alla bilder är från Mini Rodinis vår och sommarkollektion. Första droppet lanseras den 7 februari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar