lördag 2 februari 2013

Jobb veckans alla dagar

I går var planen att börja lägga beställningar på det som ska finnas i webshoppen när vi öppnar men än så länge sitter jag och går igenom allt material från Playtime och Ciff. När man fått lite distans till det man har beställt och plussar ihop alla märken med varandra vill man gärna gå in och ändra lite. För detta har man allt ifrån  2 veckor upp till en månad på sig- sen är beställningen bindande.
Det är dessa beställningar som sedan ligger till grund för hur mycket som produceras. De allra flesta märken ser förstås till att göra lite extra för att ha ett lager som butikerna kan fylla på ifrån men de finns också de som väljer att bara tillverka utifrån det som faktiskt beställs. Det gör det hela lite mer exkusivt och när butikerna sålt slut då är det helt enkelt slut.
Själv gillar jag detta sättet mer. Det känns mer personligt och inte så massproducerat. Samtidigt är det ett problem om man inte köpt in så mycket och efterfrågan visar sig vara stor.

För mej är inte trender särskilt viktig. Inte alls viktigt faktiskt. Varje plagg ska vara ett medvetet val och en bra investering i företaget.
När jag bedömer om en vara är aktuell för shoppen eller inte tittar jag på hur hållbart den är producerad, vilka material som använts, kvalitet och andrahandsvärde (ärvbarhet). Priset kommer i sista hand, även om det så klart kan vara avgörande i slutändan iallafall. Överlag så finns de inga varor som är billiga när man har ovanstående krav och därför är det fel ända att börja i. Min filosofi är istället att man ska handla med omsorg och investera i bra produkter som man sedan kan antingen sälja vidare eller ge bort till syskon, kompisars barn osv.


Bilden ovan kommer från Serendipity Organics. Den GOTS-sertifierade babydressen kommer att finnas på www.medvenmini.se lite längre fram.
Visst är den underbart söt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar