måndag 4 mars 2013

Kemikalier i våra hem

I dag skrev Underbara Clara ett väldigt bra inlägg i sin blogg. Ett inlägg som handlade om våra kemikaliefyllda hem.
Clara deltog, tillsammans med flera andra bloggmammor, i ett test där de lät en kemist undersöka dammet i hemmets barnrum. Resultatet var förstås skrämmande trots att Clara kanske till skillnad från många andra faktiskt har gjort aktiva val och redan rensat bort de värsta bovarna.

Möbler, textilier och gosedjur är impregnerade med farliga flamskyddsmedel och de flesta barn leker med plastleksaker som läcker giftiga ämnen. Det här gör att barns kroppar är fulla av kemikalierester och halterna är ofta högre hos små barn än hos vuxna just på grund av att de små gärna stoppar saker i munnen.

Underbara Clara har på ett lättbegripligt sätt (även om inlägget ser mastigt ut) listat bovarna och ger förslag på vad vi kan göra åt det- för det kan vi!

Just det här med kemikalier och gifter i våra hem är också anledningen till varför jag har startat medvetenmini.se.
För mej är det självklart att våra barn får möjlighet att växa upp i en kemikaliefri miljö. Därför är våra kläder och påslakan ekologiska och leksaker självklart helt giftfria.

www. medvetenmini.se

Maya Organic´s träleksaker är av hög kvalitet och tillverkade av skickliga hantverkare med hjälp av traditionell lacware-teknink.
Leksakerna är säkra, CE-märkta och kontrollerade för säker lek.
De är designade med känsla för detaljer och för att stimulera barnets utveckling genom lek.
Maya Organic leksaker tillverkas med vördnad för naturen och dess resurser och är målade och dekorerade med naturliga färgämnen.

http://www.medvetenmini.se/sv/marken/maya-organic/

1 kommentar: